DAIKIN SOLUTION PLAZA FUHA İSTANBUL ZİYARETÇİLERİNİN BÜYÜK BEĞENİSİNİ TOPLUYOR

Daikin Solution Plaza fuha İstanbul iklimlendirme sektörünün buluşma noktası oldu.

İklimlendirme sektörünün inovatif şirketi Daikin’in, sektöründe bir ilke imza atarak İstanbul’da açtığı Avrupa’nın ilk deneyimleme merkezi fuha İstanbul, açıldığı günden bu yana bireysel kullanıcılardan ticari yatırımcılara, öğrencilerden akademisyenlere kadar yüzlerce ziyaretçiyi ağırladı.


Yenilikçi ürünleri ve uygulamalarıyla iklimlendirme sektörünün öncü şirketi olan Daikin’in, İstanbul’da açılışını yaptığı, Avrupa’nın ilk, dünyanın ise en büyük ve kapsamlı iklimlendirme deneyimleme merkezi Daikin Solution Plaza fuha İstanbul, ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim sunmaya devam ediyor. Bireysel çözümlerden ticari sistemlere kadar her türlü iklimlendirme teknolojisini deneyimleme imkanı sunan fuha İstanbul, aynı zamanda sektör profesyonellerinin buluşma noktası haline geldi. 

Açılışını yaptığı günden beri bireysel kullanıcılardan ticari yatırımcılara, öğrencilerden akademisyenlere kadar yüzlerce ziyaretçiyi fuha İstanbul’da ağırlayan Daikin, şu ana kadar 500’e yakın öğrenciye sektörle ilgili büyük bir deneyim yaşattı. Ayrıca İSİB (İklimlendirme Sektörü İhracatçılar Birliği) toplantılarına da ev sahipliği yaparak iklimlendirme sektörünün yeni merkezi olma yolunda ilerleyen fuha İstanbul, Mekanik Tesisat Müteahhitleri Derneği (MTMD) aylık yönetim kurulu toplantısına da ev sahipliği yaptı.

ÖĞRENCİLER İŞİN PRATİĞİNİ FUHA’DA ÖĞRENİYOR

Fuha İstanbul açıldığından bugüne kadar 500’e yakın öğrencinin iklimlendirme sektörüyle ilgili olarak merak ettikleri her sorunun cevabını vermeyi başardı. Merkezi ziyaret eden gençler fuha İstanbul’da ısıtma, soğutma, havalandırma, enerji verimliliği ve yeni iklimlendirme teknolojilerine yönelik tüm uygulamaları bizzat deneyimleyerek tanıma fırsatı buldu.

Üniversitelerin Makine Mühendisliği bölümü öğrencilerinden İnşaat Mühendisliği bölümü öğrencilerine kadar pek çok öğrenciyi merkezde ağırlayan Daikin, ayrıca liselerin iklimlendirme ve soğutma teknolojileri bölümü öğrencilerinin de teori derslerini merkezde pratiğe taşımalarını sağladı.
 

İSİB ÜYELERİ TASARIM YARIŞMASI İÇİN FUHA’DA

İklimlendirme Sektörü İhracatçılar Birliği’nin (İSİB) her yıl düzenlediği “İklimlendirme Sanayi Ürün ve Mühendislik Tasarımı Yarışması”nın jüri ön değerlendirme toplantısı için sektörün önde gelen isimleri fuha İstanbul’da bir araya geldi. Toplantı öncesi merkezi gezen İSİB üyeleri, fuha İstanbul’un özellikle öğrenciler için yol gösterici ve ilham verici olabileceği değerlendirmelerinde bulundu.

OLAĞAN TOPLANTILAR FUHA’YA TAŞINIYOR

Geçtiğimiz aylarda olağan genel kurul toplantılarını fuha’da gerçekleştiren İklimlendirme Soğutma Klima İmalatçıları Derneği’den (İSKİD) sonra İSİB de, Ocak ayında yönetim kurulu toplantısını Daikin’in eşsiz deneyim merkezine taşıdı. Toplantı sonrası düzenlenen fuha turu ile yönetim kurulu üyelerine iklimlendirme teknolojileri tanıtılarak inovatif bir deneyim sunuldu.

Fuha İstanbul’un sadece Türkiye için değil Avrupa için de bir merkez olacağını belirten Daikin CEO’su Hasan Önder fuha İstanbul ile görüşlerini şöyle dile getirdi: “Daikin Solution Plaza fuha İstanbul ile birlikte, hem bir hayalimizi gerçekleştirdik hem de Türkiye adına pek çok açıdan gurur duyabileceğimiz bir merkezi de hizmete açmış olduk. Bu merkezimiz Türkiye’nin yanı sıra bölgemize ve Avrupa’ya da hizmet verecek. Bu yıldan itibaren fuha İstanbul’da Avrupa’dan şirketler ve yöneticilerini de ağırlamaya başlayacağız.”
 

İSKİD KOMİSYON TOPLATILARI FUHA’DA YAPILDI

İSKİD MİSK (Merkezi İklimlendirme Sistemleri Komisyonu), İSKİD ÜSİB (Üniversite Sanayi İşbirliği ve Burs Komisyonu) ve İSKİD, Split ve Değişken Soğutkan Debili Klimalar Komisyonu (SDDK) aylık toplantıları fuha İstanbul’da yapıldı. İSKİD, SDDK (Split ve Değişken Soğutkan Debili Klimalar Komisyonu) aylık toplantısına Arçelik, Arçelik-LG, Samsung, Alarko-Carrier, İSKİD, Mitsubishi Electric, BSH, Abkay Grup (Fujitsu), Form (Mitsubishi Heavy), Baymak, Viessmann, Kuruluk Mühendislik, Bosh TT, JCI (Johnson Control), ELDAY, Panasonic ve Daikin temsilcileri (Andaç Yakut, Serkan Özkan) katıldı. Her komisyon toplantısının ardından katılıcımlar iklimlendirme sektörünün inovatif merkezini gezdi.

İklimlendirme temelli bütün bilgilerin en yalın ve en detaylı bir biçimde ziyaretçilere ulaştırıldığı söyleyen Daikin Solution Plaza fuha İstanbul Müdürü Uğur Sertan ayrıca şu bilgileri verdi: “Uzman rehberler eşliğinde yapılan Daikin Solution Plaza fuha İstanbul turlarında inverter teknolojisinden yenilenebilir enerji sistemlerine, ses seviyesinden akıllı göz teknolojisine iklimlendirme cihazlarının inovatif çözümleri aktarılıyor. İklimlendirme konusunda merak edilen her türlü soruya deneyler ile cevap veren Daikin Solution Plaza fuha İstanbul’u internet sitesi üzerinden randevu alarak gezmek mümkün.”