ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER
MODÜLER SU DEPOSU
Modüler depo: Parçalar halinde imal edilen, montaj yapılacak alana parçalar halinde taşınan, tamamen civatalarla birleştirilerek oluşturulan özel bir depo tipidir.
Kolay kurulumu, pratik kullanımı ve diğer tip depolarla kıyaslanmayacak kadar sağlıklı standartlarda su muhafazası nedeniyle dünyanın tercih ettiği bir üründür.
En dar alanlara bile taşınarak montajı gerçekleştirilebilmektedir.
Modüller kapı eşiği, merdiven ve asansör gibi dar mekanlardan geçebilecek büyüklükte tasarlanmıştır.
Kolaylıkla demonte (sökülerek) edilerek başka yerlere taşınabilir, tekrar monte edilebilir.
Depolar yerden yüksek platformlar üzerine, çatıya, kulelere ve mevcut binaların içlerine kolaylıkla monte edilebilmektedir.
Hijyenik ve uzun süre bakım gerektirmediği için sağlıklıdır.
Paslanmaz çelik büyük oranda krom içerdigi için.Bu element havadaki serbest oksijen ile birleşerek yüzeyde görünmeyen bir tabaka oluşturur ki bu korozyonu önlemektedir.
Modüler depolarin bakımı temizligi oldukça kolaydir
Prizmatik modüler su deposu, eski su depolarının aksine içlerinde yosun, bakteri veya mikrop üretmez.
Prizmatik modüler su depoları, kullanım alanına, ihtiyaca ve/veya resmi taleplere göre farklı malzemelerden üretilmektedir.
KULLANILDIĞI ALANLAR
KROM BACA
Çift cidarlı sistemler modüllerden oluşmaktadır. Esas modül olan iç cidarlar 316L-2B kalite sacdan imal edilir.Dış cidarlarda ise 304 BA kalite veya Alüminyum Gofraj malzeme kullanılır. Atık gaz ile temas eden iç cidar ve kaplama malzemesi olarak kullanılan dış cidar arasında,yalıtım malzemesi (çapa bağlı 25-30-40-50 mm değişen kalınlıklarda) olarak özel bileşimli 600°C sıcaklığa dayanabilen A sınıfı sıkıştırılmış taş yünü kullanılmaktadır.
Taş yünü bloklar halinde birleştirilerek yerleştirilir.İki metal yüzey arasında metal tutucu kullanılmadığı için ısı çıkışı asgari düzeydedir.Baca sistemlerinin tamamlayıcı ekipmanlarla bağlantısı yapılır. Ürünlerimizde Özel Soğutma Sistemli Punta Kaynağıve Mikro-Plazma Kaynağıkullanılmaktadır.Tüm borularımız,Mikro-Plazma kaynağı sayesinde mikro incelikte ve yüksek kalitede kaynak dikişine sahiptir.Böylelikle aşınmalara karşı en iyi güven temin edilmektedir.
YALITIM
İki sac arasında izolasyon malzemesi olarak sıkıştırılmış taş yünü kullanılmaktadır. Ø130-250 mm arası izolasyon kalınlığı 25 mm ; Ø300-400mm arası izolasyon kalınlığı 30 mm Ø400-600mm arası izolasyon kalınlığı 40mm`dir.
Tek Cıdarlı Baca Sistemleri yer ve duvar tipi ısıtıcıların,içten yanmalı jeneratörlerin,binanın şaft içide veya bina dışında yakın mesafede farklı noktasından bir konstrüksiyon yardımıyla sabitlenmiş bina çatı ya da terasını geçerek baca ağzına kadar tek cidar olarak devam eden atık gaz sistemidir.
Tek cidarlı baca sistemlerinin montajı;duvar kelepçeleri,taşıyıcı konsollar,mesafe koruyucular, modül kelepçeleri,baca etekleri,duvar rozetleri,yangın önleme levhaları gibi yardımcı elemanlar sayesinde düzgün, sağlıklı, sorunsuz bir şekilde yapılır. Malzeme olarak 0,50 mm kalınlığında 316 L kalite paslanmaz çelik sac kullanılmaktadır. Standart çap ölçülerimiz 100-1000 mm arasında değişmektedir.
Ürünlerimizde Özel Soğutma Sistemli Punta Kaynağı ve Mikro-Plazma Kaynağı kullanılmaktadır.tüm borularımız, Mikro-Plazma Kaynağı sayesinde mikro incelikte ve yüksek kalitede kaynak dikişine sahiptir.Böylelikle aşınmalara karşı en iyi güven temin edilmektedir.
KOROZYON DAYANIMI
316 kalite malzemenin yüksek çelik ve krom içerikliliğinden dolayı korozif direnci yüksektir.
Bir kimyasal asitle tepkimeye girmemektedir. Oksitleyici maddelere karşı pasif korozyon belirtileri gösterir.Katı,sıvı ve gaz türü yakıtlarda güvenle kullanılmaktadır.
Tek cidarlı baca sistemlerimiz negatif basınçta(doğal çekişli)+-40 Pa ve pozitif basınçta 200 Pa sızdırmazlık sağlar ve 400 °C baca sıcaklığına dayanıklıdır. Pozitif basınçlı sistemlerde atık gaz sisteminin çapına ve kordonuna göre yüksek sıcaklığa dayanıklı silikon ve contalar da kullanılabilr.
ISLAK VE KURU ÇALIŞMA PRENSİPLERİ
Tek cidarlı baca sistemleri; gaz sıcaklığının 400°C ye kadar olduğu kuru çalışma ortamına uygundur. Oluşabilecek sıcaklık değişimlerinden dolayı oluşan nem ve sıvı kontrollü olarak sistem dışına gönderilir.
KURUM YANGINLARI
Sistemin montajı herhangi bir yangın veya tutuşma sırasında binaya zarar vermeyecek şekilde yapılır.
KULLANIM ALANLARI
-Doğalgaz dönüşümlerindeki baca giydirmelerinde
-Baca modernizasyonlarında
-Kaskad tarzı ısıtma sistemlerinde
-Davlumbaz ve havlandırma bacalarında
-Şaft içi ve şaft dışı baca uygulamalarında