VRV IV DAIKIN YENİ ÜRÜNÜ VRV IV İLE YÜZDE 25 TASARRUF SAĞLIYOR

Dünya klima devi Daikin, 4. nesil VRV ile yine standartları belirliyor. VRV IV, sektörün öncüsü VRV çözümüne önemli yenilikler ekleyerek verimlilik adına çıtayı daha da yükseltiyor

Dünyanın en büyük klima üreticisi Daikin, yeni ürünü VRV IV’ü Türkiye’de ilk kez Sodex Fuarı’nda sektör temsilcileri ile buluşturuyor. Daikin öncü olduğu VRV sistemlerinin 4. nesli olarak tanımladığı VRV IV ile sektörel standartları yükselterek, kullanıcılarına farklı avantajlar yaratmayı amaçlıyor. VRV IV, değişken soğutucu akışkan sıcaklığı, ısı pompasında kesintisiz ısıtma ve basitleştirilmiş devreye alma özellikleri ile sektöründe çığır açacak yeniliklere imza atıyor.

Isı pompası teknolojisinde dünya lideri olan Daikin tarafından geliştirilen VRV IV, değişken soğutucu akışkan teknolojisi sayesinde her projeye özel olarak enerji ve konfor dengesini optimize edebiliyor. VRV IV teknolojisi ile bir dizi ön ayar yapılarak, sistem ihtiyaçlara paralel özelleştirilebiliyor. VRV IV, yıl boyunca en yüksek verimlilik seviyeleri için otomatik modda yapılandırılabiliyor ve en sıcak günlerde bile hızla tepki vererek her dönem konforlu iklimlendirme sağlıyor. Soğutucu akışkan sıcaklığını dış hava koşullarına paralel sürekli ayarlayabilen VRV IV, Avrupa’da 2013 yılından itibaren kullanılmaya başlanacak yeni enerji verimliliği kriteri “Sezonsal Verimlilik” değeri %25 avantaj sağlıyor.

Farklı projelere özel olarak enerji ve konfor dengesini optimize edilebilen seçeneği ile dikkat çeken VRV IV’ün geçiş mevsimleri gibi soğutmanın daha düşük kapasitelerde kullanıldığı dönemlerde, sistem soğutucuakışkan sıcaklığı 6 °C den (piyasadaki mevcut sıcaklık) daha yüksek bir sıcaklığa değiştirebiliyor. Tüm bu otomatik ayarlama özellikleri sayesinde sistem daha az enerji harcayarak mevsimsel verimliliğini önemli ölçüde artırıyor. 

VRV IV’ün, defrost sırasındaki sürekli ısıtma özelliği ise ısıtma konforuna yeni standart getiren devrim niteliğindeki bir diğer yenilik. Bu özelliği ile VRV IV, geleneksel ısıtma sistemlerine göre en iyi ısı pompası alternatifi olarak ön plana çıkıyor. Isı pompası defrost modunda bile sürekli ısıtma sağladığı için bilinen ısı pompası dezavantajlarını da ortadan kaldırıyor.

Bu neden önemli? 
Tüm ısı pompaları ısıtma işlemi sırasında buz oluşturuyor ve bu buzların periyodik olarak eritilmesi gerekiyor. Daha önceleri, defrost işlemleri dondurma döngüsünü tersine çevirerek odada geçici olarak sıcaklık düşüşüne neden oluyordu. VRV IV'de defrost fonksiyonuna atanmış enerji sağlayan benzersiz bir ısı biriktirme elemanı bulunduğundan, iç üniteler ısıtma sağlamaya devam ediyor. Bu da sürekli olarak konforlu bir iç ortam iklimi sağlıyor.

VRV IV’in üçüncü en büyük yeniliği ise VRV konfigüratörü... 
Bu özelliği sayesinde VRV IV, devreye alma ve özelleştirmeyi kolaylaştıran gelişmiş bir yazılım çözümü sunuyor. Bu nedenle sistemin dış ünite konfigürasyonu için çatıda daha az zaman harcanıyor. Mühendislerin çalışma verileri ve hatalarını değerlendiren grafik arayüz sayesinde bakım işlemleri de kolaylaşıyor. VRV konfigüratörü, farklı yerlerde bulunan çoklu sistemlerin tamamının aynı şekilde yönetilmesini sağlayarak, basitleştirilmiş işletme avantajı da sağlıyor.

VRV IV’den akıllı çözümler 
Daikin VRV IV sistemini tamamlamak için yeni Intelligent Touch Manager'i görüntülenebilir bir zemin planı ve sezgisel bir kullanıcı arayüzüyle sunuyor. 2560 gruba kadar iç ünite yönetilebilen Intelligent Touch Manager, verimliliği maksimize eden bir enerji yönetim aracı barındırıyor.

VRV IV sistemi çok çeşitli havalandırma üniteleri, sıcak su hydrobox'ları, Biddle hava perdeleri ve enerji tüketimini yılda % 49'a kadar azaltan günlük kendini otomatik temizleme özellikli filtreye sahip Daikin'in en son dairesel atışlı kasetleri ile birlikte kullanılabiliyor.
Dairesel atışlı kaset, odada kimse yokken ayar noktasını düzenleyerek veya üniteyi kapatarak enerji tüketiminde %27 daha tasarruf sağlayan hareket sensörlü bir modele de sahip.